Seværdigheder i Malaga

Guide til 18 forskellige seværdigheder og oplevelser i Malaga 📸

Malaga danner rammerne for den perfekte storbyferie. Her går historiske seværdigheder i ét med natur, wellness og verdensklasse museer. 

Og besøger du byen i længere tid, kan du let tage på dagstur rundt til hyggeligt byer og steder i resten af Andalusien. 

Jeg håber guiden inspirerer dig til dejlige oplevelser på din næste Malaga-ferie!

❗️FlereFerier.dk finansieres af reklamelinks. Derfor kan jeg modtage en mindre kommision overnatninger, oplevelser m.v., som du køber igennem siden. Det medvirker til, at jeg kan holde siden kørende ☺️

Seværdigheder i Malaga Centrum 👇🏻

1️⃣ Alcazaba

I midten af Malaga centrum ligger den 1000 år gamle, mauriske fæstning, Alcazaba. Det er en imponerende smuk fæstning med små brostensbelagte stier og flotte udsigter. Det er en absolut must see attraktion i Malaga. 

Glem ikke at afsætte tid nok, så du kan gå hele vejen til toppen af borgen. Det er en charmerende gåtur fyldt med romantiske hjørner, fontæner og appensintræer. Toppen byder på vilde udsigter over Malaga, hvor du kan sidde på bænke, og bare nyde solen og stemningen. 

Husk også din høretelefoner, så du lettere kan lytte med i audio-guiden. Den fortæller dig interessante fakta ved de forskellige stop undervejs. En general indgangsbillet koster 3,5 euro, men jeg anbefaler, at du køber en kombibillet, som også inkluderer Castle of Gibralfaro. 

2️⃣ Mirador de Gibraltar

Ved siden af indgangen til Alcazaba kan du følge en sti, som tager dig videre op ad Mount Gibralfaro. Inden du når til slottet på toppen, bør du stoppe ved Malagas mest kendte udsigtspunkt, Mirador de Gibralfaro. Det ligger i 130 meters højde. 

Udsigten over den store Malagueta Bullring, hvor du den dag i dag stadig kan se tyrefægtning, er ethvert Instagram-foto værdigt.Du kan også se til Malagueta stranden, Paseo del Parque med sine smukke grønne områder og alle bådene på Malaga Havn. 

Når du alligevel går turen op til Gibralfaro Castle er der i hvert fald ingen grund til ikke at stoppe her!

3️⃣ Gibralfaro Castle

Gibralfaro Slottet blev bygget i det 8. århundrede, og ligger 132 meter over selve byen. Det blev brugt som vagttårn over befolkningen og havet. I dag kan du stadig gå langs de gamle slotsmure, hvor udsigten vil give dig et flot overblik over havnen, byen og Montes de Malaga. 

Gåturen til slottet fra centrum tager ca. 30 minutter, men da stien er ret stejl på nogle steder. Derfor bør du overveje, om du skal tage bussen, hvis du har problemer med helbredet eller ikke har ordentlige sko på. 

Som nævnt, kan du købe en kombibillet, der også inkluderer Alcazaba-fæstningen til 5,5 euro.

4️⃣ Teatro Romano

Foran Alcazaba-fæstningen finder du Teatro Romano. Det er også her, du tager det populære billede foran “Malaga” skiltet. Det romerske teater er Malagas ældste monument, som blev bygget af kejser Augustus, og brugt helt indtil 1300-tallet. 

I tidernes morgen havde teatret en diameter på hele 87 meter, og det havde plads til ikke mindre end 7000 tilskuere. Det kan være svært at forestille sig i dag, da det ikke ligner et stort sted. Men araberne brugte faktisk materialer fra lige netop dette monument til at opføre andre monumenter som Alcazaba-fæstningen. 

5️⃣ Malaga Cathedral

Mange større spanske byer har en katedral, du kan besøge. Malaga Katedral er romersk-katolsk. Opførelsen af bygningen tog mere end 200 år, og stod på fra 1528 til 1782. Inde i katedralen kan du besøge ikke mindre en 15 forskellige kapeller. 

Indgang til Cathedral de Malaga koster 15 euro for en kombibillet, hvor Katedralens top/tag også er inkluderet. Husk også, at du besøger et religiøst monument, så det er påkrævet at skuldre og knæ er dækket. 

6️⃣ Hammam AL Ándalus

Forstil dig, at du har slentret rundt i Malagas smukke gader en hel dag. Forstil dig, at dine fødder er ømme, og du trænger til noget selvforkælelse. Så er Hammam Al Andalus Malaga det helt rigtige sted at gå hen. 

Her kan få en traditionel Hammam oplevelse, hvor du kan forkæle din krop i både varme, kolde og lunkne bade. Temperaturforskellene er gode for kroppen, og vil du have varmen efter et koldt dyk, kan du rense kroppen i damprummet eller drikke en kop varm myntete. 

Det er muligt at vælge forskellige massager med lækre aromatiske olier. Du kan også bestille en kassa-massage, hvor du ligger på et bord med varme sten, imens du bliver skrubbet og masseret. 

👉🏻 Find din billet til Hammam AL Andalus her!

7️⃣ Flamingo Show

Når du besøger Andalusien bør du ikke gå glip af den kulturelle oplevelse, som en flamencoforestilling er. Det er et autentisk show, hvor talentfulde dansere og sangere optræder. Ofte nyder du vin og/eller tapas til forestillingen. 

Du kan evt. overveje én af følgende Flamenco Shows i Malaga👇🏻

Powered by GetYourGuide

8️⃣ Katamaran-tur

Vil du se solen gå ned bag Malagas bjerge? Og se, når lysene tændes i hele byen? Så er en sejltur med katamaran det helt rigtige. Under turen nyder du en drink og lytter til god live musik. 

En tur med katamaranen kan danne rammerne for en hyggelig og forholdsvis budgetvenlig, romantisk aften. Ofte kan turene fås for omkring 100-200 kr,- Per person for en times tid. 

Samtidig er der da ikke noget mere romantisk end at drikke et glas cava i solnedgangen, vel? 

👉🏻 Find katamaran-sejltur her!

Tag på museum i Malaga 📸

9️⃣ Museo Automovilístico

Er du bil interesseret? På Malagas bil-museum kan du opleve bilernes historie igennem forskellige designerbiler, klassikere inden for hverdagsbiler og biler,. Du kan også opleve samlinger af Cadillac´er, Jaguar og Rolls Royce. 

Museo Automovilístico ligger i en gammel tobaksfabrik fra 1923. Bil samlingerne er opdelt i temaer efter fortidens-, nutidens og fremtidens bil designs. Og ønsker du at opleve et par af bilerne i action, så skal du komme forbi om søndagen kl. 12:30.

👉🏻 Book billet til bilmuseet på forhånd her!

1️⃣0️⃣ Museo Picasso

Der findes kun tre Picasso-museer i hele verden. Èn af dem ligger i Malagas Buenavista-palads. Når du besøger museet, følger der en guidet tur med i billetten. 

Picasso er en af det 20. århundredes mest beundringsværdige og indflydelsesrige kunstnere. Guiden vil fortælle dig om Picasso’s liv, og du vil få mulighed for at se en samling af hans værker. 

👉🏻 Spring køen over med denne billet til Picasso-museet!

1️⃣1️⃣ Museo Carmen Thyssen

Er du kunst- og arkitektur fan, kan du tage en tur på Museo Carmen Thyssen. Her kan du beundre 19. tallets spanske og andalusiske kunstverden. Med i billetten får du en audioguide, så du kan følge med i historien. 

Renæssancearkitekturen kan du opleve i Palacio de Villalón, som stammer fra det 16. århundrede. Slottet er bygget ovenpå resterne af den romerske by, og du finder flere søjlegange med smukke malerier fra det 17. århundrede. 

👉🏻 Find din entrébillet til Museo Carmen Thyssen her!

1️⃣2️⃣ City Sightseeing med Hop-On Hop-Off Bustur

Vil du se så meget som muligt af Malaga på 24 timer? Så er det værd at tage et kig på en hop-på hop-af bustur. Her kører du igennem byen i en åben dobbeltdækker bus med panoramaudsigt.

Bussen stopper ved vigtige seværdigheder som Alcazaba, Picasso-museet og Castillo de Gibralfaro. Vælger du “Essential Experince”- billetten får du også adgang til flere museer, et Flamenco-show og en bådtur. 

👉🏻 Book sightseeing med Hop-on Hop-off bussen her!

Vandreture nær Malaga 🥾

1️⃣3️⃣ Caminito del Rey

Caminito del Rey er en kortere vandrerute (7,7 km) på en hængende gangbro igennem Gaitanes Kløften. Du går i 100 meters højde, så turen er ikke for dig med højdeskræk. Til gengæld er den for dig, som ønsker en lettere guidet vandretur. Inden du begiver dig ud på turen, får du en sikkerhedsbriefing og en hjelm. 

Jeg ville selv rigtig gerne have gået denne rute på min ene dag i Malaga, inden jeg tog til Tenerife. Desværre besøgte jeg byen på en mandag, og området er lukket om mandagen. Det er værd at notere det i din ferieplanlægning. 

Book guidet tur med bus fra Malaga (Caminito del Rey) herunder 👇🏻

Powered by GetYourGuide

Dagsture fra Malaga 🚘

1️⃣4️⃣ Gibraltar

Gibraltar er mest af alt kendt for sin store klippe, der er 426 meter høj. Fra klippen har du de smukkeste udsigter over Europa og ikke mindst Marokko – kun lidt over 30 km væk. Når du ser billeder fra Gibraltar, har du nok set de vilde berberaber. Og den er god nok, dem vil du også møde på din tur til klippeøen. 

Med en bustur til Gibraltar slipper du for selv at leje en bil. Bussen tager dig igennem tolden og holder i centrum, så du kan udforske på egen hånd. Vil du se lidt mere, kan du også bestille en panoramaudflugt i naturreservatet, hvor du besøger Gibraltarstrædet og St. Michel hulerne. 

Gibraltar er et Britisk oversøisk territorium. Husk derfor dit pas, når du skal besøge stedet. 

📸 Bestil bustur til Gibraltar fra Malaga herunder 👇🏻

Powered by GetYourGuide

1️⃣5️⃣ Granada og Alhambra

Granada er hovedstaden i Granada-provinsen, som ligger i Andalusien. Den største attraktion i byen er det berømte Alhambra palads. Slottet blev bygget af det mauriske folk fra 1248 til 1354. Det er den største turistattraktion i Spanien, og i 1984 blev det optaget på UNESCOs verdensarvsliste. 

Selve borgen er rigtig stor. Den måler omkring 740 meter i længden og 220 meter på sit bredeste sted. Så glem ikke at sætte god tid af til at besøge stedet, så du ikke skal skynde dig igennem. 

Du kan også lære om Spaniens mauriske fortid ved at besøge monumenter som Nasrid-paladserne og Generalife-haverne. Førstnævnte var resident for Granadas konger igennem tiderne, imens sidstnævnte byder på en flot gåtur igennem springvand og forskellige blomster. 

👉🏻 Book indgangsbillet til Alhambra og Nasrid-paladserne her!

Du kan komme let komme til Granada med enten tog (Renfe) eller bus (ALSA) fra Malaga. Turen tager omkring 1,5 time. 

Alternativt kan du tage med på en guidet bustur fra Malaga. Her besøger du Alhambra på en guidet tur, og derefter går turen videre til Genralife-haverne, Karl den Femtes Plads og Nasriders palads. Adgangsbilletter, transport og guide er inkluderet, så du skal bare læne dig tilbage og nyde turen. 

Book guidet tur fra Malaga til Alhambra/Granada herunder 👇🏻

Powered by GetYourGuide

1️⃣6️⃣ Marbella

Marbella er kendt som stedet, hvor de rige og berømte slår sig ned på Costa del Sol. Her er et historisk centrum og sandstrande med gyldent sand. Er du til havne liv, bør du også slå turen forbi den eksklusive lystbådehavn, Puerto Banos. 

Marbella er et forholdsvis dyrt sted at bo, men ønsker du bare tæt adgang til området, kan du vælge at slå dig ned i f.eks. Fuengirola eller Estepona, som er mindre og mere afslappede byer. 

Der er ca. 60 km og en times transport fra Malaga til Marbella, både i bil og med bus. Derfor kan byen danne rammerne for en overkommelig dagstur.

1️⃣7️⃣ Ronda og Setenil de las Bodegas

Ronda er en af Spaniens ældste byer. I sin tid blev den bygget på to klipper, som i dag er forbundet af den berømte bro, Den Nye Bro. Selve Ronda er en romantisk by, hvor du kan få tiden til at gå med at besøge den lille bymidte, kirkerne og ikke mindst den flotte tyrefægtningsarena og det tilhørende museum. 

Flere vælger også at besøge Setenil de las Bodegas på turen til Ronda. Det er en hvidvasket by, som er bygget ind i klipperne – modsat mange af de andre landsbyer i Andalusien. Byen ligger kun 18 kilometer fra Ronda, og er hjem for ca. 3.000 mennesker. 

📸 Book guidet tur til Ronda og Setenil de las Bodegas herunder 👇🏻

Powered by GetYourGuide

1️⃣8️⃣ Tanger (Marokko)

Drømmer du, ligesom mig, om 1001 nats eventyr i Marokko? Så er det faktisk muligt på en dagstur fra Malaga. Her bliver du hentet i bus, og sejler med hurtigfærgen til den Marrokanske by, Tanger. Når du ankommer til Tanger, bliver du ført igennem den historiske Kasbah og Medinaen af din guide. 

Marokko er især kendt for sit kunsthåndværk. På turen vil du derfor også besøge et håndværksted, hvor der laves tæpper, og du vil lære om fremstillingen af dem. Frokosten foregår på en lokal restaurant. 

📸 Book guidet tur til Tanger fra Malaga herunder 👇🏻

Powered by GetYourGuide

Hvor skal man bo i Malaga? 😴

Jeg går ikke i dybden med forskellige områder i Malaga i denne artikel. Det gemmer jeg til et senere skriv. Jeg vil i stedet komme med en anbefaling til det område, jeg selv boede to nætter i, da jeg besøgte Malaga som et stopover på vej til Tenerife. 

Området, jeg anbefaler, er Centro Histórico. Grunden er, at du er tæt på alt her. F.eks. ligger Alcazaba og Gibralfaro Slottet kun en kort gåtur fra de fleste hoteller i centrum, og du kan altid finde en åben café at slå dig ned på. 

TOC Hostel Malaga ⭐️

Jeg boede selv på TOC Hostel, som mest af alt minder om et luksushotel – bare med sovesale. Det var let at finde herhen fra stationen, og du kan tjekke ind 24/7. Samtidig er sengene rigtig gode for et hostel, og baderummene har højt til loftet. 

Til TOC Hostel hører Bueno Café også. Her kan du sidde og arbejde, nyde en iskaffe eller få din morgenmad. 

Jeg gav 220 kr,- for en overnatning i 8-personers sovesal i januar 2024. Morgenmaden kunne tilkøbes for 7,5 euro, men jeg skippede den til fordel for brunch ude i byen. 

👉🏻 Se flere billeder og book ophold på TOC Hostel her! 

Hvor skal man spise i Malaga? 🍽

BrunchIt 🥞

BrunchIT er en moderne brunch café i midten af Malaga. Den er en del af en større kæde, som også har caféer i spanske storbyer som Alicante, Palma og Marbella. Menuen er meget farverig, og der gøres meget ud af udseendet på maden. 

Du kan bestille alt fra toast med avocado til pandekager, sandwiches, burger og acai bowls. Jeg er vild med avocado toast og iskaffe, så det bestod min brunch selvfølgelig af. Det var en lækker omgang, og jeg kan sagtens anbefale stedet til dig, der leder efter en Instagram-venlig brunch oplevelse i Malaga. 

Granier 🥐

Granier er et bageri med alt fra små pizzaer til sandwiches, croissanter og kage. Det er et godt sted at stoppe, når du leder efter lidt billigere mad på din ferie. Samtidig er det ret hyggeligt at sidde på caféen og bare drikke en kop kaffe. 

El Pimpi 🍷

El Pimpi er en af de mest populære restauranter i hele Malaga. Gør dig den tjeneste at spise inde i selve restauranten og ikke ude på gaden – også selvom solen skinner. Lokalerne er nemlig det, som danner rammerne for halvdelen af oplevelsen her. 

Det gamle nonnekloster er omdannet til en historisk restaurant med vægge af vintønder, klassiske træborde og gammel kunst på væggene. 

Menuen består primært af tapas og lækker vin. Jeg bestilte Patatas Bravas og en lille Campero. Maden var god, men servicen var ret langsom, og tjenerne snakkede udelukkende spansk. Alligevel ville jeg besøge restauranten igen, fordi der er en specielt stemning omkring stedet. 

Leder du efter noget andet? 👇🏻

OM FLEREFERIER.DK

FlereFerier.dk giver dig inspiration til populære og let-tilgængelige rejsedestinationer i hele verden.

Her finder du især tips til seværdigheder, oplevelser og de bedste områder at bo i. 

PRAKTISK INFORMATION

Email: kontakt@flereferier.dk

Flerferier.dk finansieres af reklamelinks. Derfor kan vi modtage en mindre kommision på f.eks. oplevelser og overnatninger, du køber igennem siden 😄