Hvor skal man bo på Tenerife?

Mine anbefalinger til 7 områder og hoteller på Tenerife ⭐️

Er du til vintersol, kultur eller smuk natur og gode vandreruter?

Her guider jeg dig til de bedste områder at bo på Tenerife – alt efter, hvad du er på udkig efter.

Jeg besøgte selv Tenerife i januar 2024, og vintersolen på øen er ekstra dejlig, når det bare er koldt hjemme i Danmark. 

❗️FlereFerier.dk finansieres af reklamelinks. Derfor kan jeg modtage en mindre kommision overnatninger, oplevelser m.v., som du køber igennem siden. Det medvirker til, at jeg kan holde siden kørende ☺️

Find flere guides til Tenerife 👇🏻

1️⃣ Adeje (El Doque) - Luksus badeferien

Adeje er et større feriemål i det sydlige Tenerife. Det inkluderer strande som Fanabe og El Doque samt den store havn Puerto Colón. Du skal bo her, når du søger en ferie med lidt mere luksus. Her er nemlig gode restauranter, gode shoppingmuligheder og store hoteller.

Området er elsket af både familier, par og solo-rejsende. Og det hænger nok sammen med det brede spektrum af aktivitetsmuligheder. Fra Puerto Colón kan du tage på bådture ud til delfinerne. I Siam Park kan du slippe din indre vandhund løs i det anerkendte vandland.

En charterdestination er dog ikke alt, Adeje er. I nord grænser det op til den lille fiskerby La Caleta, som eftersigende byder på seafood af høj kvalitet. Fra La Caleta kan du gå en tur igennem La Caleta National Park til El Puertito, som er langt mindre overrendt end strandene på resten af kysten. 

Adeje er generelt et godt sted for mindre vandreture. Du kan snøre vandreskoene på Barranco del Infierno, og har du ikke noget imod en mindre køretur, er der kun en lille time ind til ruten Roques de Garcia i Teide National Park.

Populære hoteller i Costa Adeje

Lyder Adeje som stedet, du skal holde din Tenerife-ferie?

Jeg har fundet et par hoteller, du bør tage et nærmere kig på her:

👉🏻 Bahia Principe Sunlight Costa Adeje ⭐️⭐️⭐️⭐️ – All-inklusive hotel kun 600 meter fra Las Salinas stranden. Se flere billeder her.

👉🏻 HOVIMA Panorama Costa Adeje ⭐️⭐️⭐️ – Lejlighedshotel nær strand, marina og shopping-område. Find ledige datoer her.

👉🏻 Labranda Suites Costa Adeje ⭐️⭐️⭐️⭐️ – Populært familiehotel med 4 swimmingpools og 400 meter til Fanabe-stranden. Book dit ophold her.

Mit valg: Doque Nest Hostel

Jeg boede 6 nætter på Doque Nest Hostel. Det er en stort rækkehus, som har flere værelser, badeværelser, køkkener og to terrasser. Mit ophold var i køjeseng på fællesværelse, men jeg kan se, at det også er muligt at bestille dobbeltværelser. 

😃 Dejlig placering i gå-afstand til Playa del Doque og Playa de Fanabe. Terrasse-områder med swimmingpool og spa. Køjesenge med gardiner og strømstik. Generelt det bedste og reneste hostel i Nest-kæden, jeg boede på. 

🙁 Skuffen under sengen kæmpede jeg med, og flere dage var det ikke muligt at få min hængelås på. Der er forholdsvis langt til busstoppet “Estación Costa Adeje (T)”, hvor direkte busser til f.eks. lufthavnen og Teide National Park går fra. 

💲Jeg gav 150€ for 6 overnatninger i januar inklusiv morgenmad.

Jeg har inkluderet et par billeder herunder, men du kan finde flere billeder og priser på booking.com.

2️⃣ Los Cristianos - Hyggeligt alternativ

Los Cristianos er et godt alternativ til Costa Adeje. Det ligger lidt længere nede af den sydvestlige kyst. Området har mange lejlighedshoteller at vælge imellem, og er også kendt for at være stedet, hvor flere bådture og færgen til La Gomera sejler fra. 

Det er en gammel fiskerby, og derfor er havnen og stemningen også lidt mere rolig her. Det betyder dog ikke, at du kommer til at mangle gode spisesteder eller noget at lave. Du kan stadig slå dig løs på strandene Playa de los Cristianos og Playa de las Vistas. 

Her skal du bo i Los Cristianos

👉🏻 HG Tenerife Sur ⭐️⭐️⭐️ – Godt anmeldt lejlighedshotel med to swimmingpools, squashbane og kort afstand til stranden. Se anmeldelser her. 

Du kan finde flere overnatningsmuligheder i søgeboksen herunder 👇🏻

 

3️⃣ Playa de las Americas - Tenerife’s største ferieområde

Playa de las Americas er det største ferieområde på Tenerife. På mange måder er det vokset sammen med førnævnte Costa Adeje i nord og Los Cristianos i syd. Mange betrager områderne som et stort feriested, og det er også muligt at gå mellem strandene langs strandpromenaden. 

Ligesom i Costa Adeje og Los Cristianos finder du her vandsport, restauranter, shopping og flotte sorte vulkanstrande. Forvent generelt yngre turister her og liv på gaden om aftenen. 

Populære hoteller i Playa de las Americas

Playa de las Americas har mange dejlige lejlighedshoteller- og komplekser. Overvej f.eks.:

👉🏻 Coral Compostela Beach ⭐️⭐️⭐️ – Stort lejligheds resort med pools lige foran Playa de las Americas- stranden. Se mere her.

👉🏻 Green Garden Resort Tenerife ⭐️⭐️⭐️⭐️ – Lækkert hotel med lejligheder/ villaer, gratis bus til stranden og flere pools. Find din lejlighed/villa her.

4️⃣ Los Gigantes - Klipper, vandring og vulkanstrande

Los Gigantes er området til dig, som ønsker en mere afslappende ferie – og en mere central base for vilde natureoplevelser. Byen ligger nemlig ret godt lige ned til vandet men samtidig kun en 20’minutters køretur fra Santiago del Teide. 

Fra Santiago del Teide kan du vandre ud og omkring Chinyero Vulkanen. Du kan tage bussen (eller køre) ad bjergvejene til Spaniens Macchu Pichu, bjergbyen Masca. Fra Masca kan du tage turen videre til den hyggelige by, Garachico samt dragetræet i Icod de los Vinos. 

Selvfølgelig skal dit første stop være de ikoniske klipper “Los Gigantes”. Dem kommer du nemlig helt tæt på, når du besøger den nærliggende lavastrand, Playa de los Guios. Ud over stranden kan du også bade i de naturlige lavapools, Charco de Isla Cangrejo. Det er en unik oplevelse i Tenerife, og når du bor lige i nærheden, må du ikke misse det. 

Her skal du bo i Los Gigantes

Los Gigantes har mange gode hoteller, som ofte har 4+ stjerner. Her er et par af dem:

👉🏻 Royal Sun Tenerife ⭐️⭐️⭐️⭐️ – Moderne lejligheder med panorama-terrasser, udsigt til Los Gigantes og swimmingpools. Book din lejlighed her. 

👉🏻 Landmar Costa los Gigantes ⭐️⭐️⭐️⭐️ – Med alt fra (indendørs- og udendørs) pools, natklub og fitnesscenter til børneklub. Find priser her. 

5️⃣ Puerto de la Cruz - Strand- og byliv på nordkysten

Modsat de hidtil nævnte ferieområder i guiden her, så ligger Puerto de la Cruz på Tenerife’s nordlige kyst. Byen har lidt mere autencitet over sig, da den f.eks. har en hyggelig gammel bydel, som du kan gå på oplevelse i. 

Jeg har skrevet en mindre guide til Puerto de la Cruz, som du kan læse her.

Ud over lavasandstande, så kan du også besøge pool-området Lago Martiánez, som består af store, arkitekttegnede (César Manrique) havpools. Du kan også opleve den charmerende Orotava-dal, hvor datidens arkitektur stadig står. Og herfra kan du fortsætte videre til Teide-vulkanen, hvor du kan tage kabelbanen op til toppen. 

Populære hoteller i Puerto de la Cruz

Find overnatning i Puerto de la Cruz her:

👉🏻 Apartmentos Pez Azul – Lejlighedshotel kun 550 meter fra stranden. Perfekt til en rolig familieferie i Puerto de la Cruz. Vælg din lejlighed her.

👉🏻 Apartamentos Masaru ⭐️ ⭐️ ⭐️ – Godt anmeldt lejlighedshotel med 2 udendørs swimmingpools og tennisbaner til de aktive. Find priser her.

Mit valg: Puerto Nest Hostel

Jeg boede på Puerto Nest Hostel, som ligger lige ved siden af Loro Parque og Playa Maria Jimémez. Vandrehjemmet har tre sovesale med 4-6 senge og et par dobbeltværelser. 

😃 Selve lokationen var super hyggelig, og det var dejligt at have stranden næsten lige ved siden af. Der er en stor tagterrasse med udsigt, hvor du kan se solopgang- og nedgang fra. Det er også en af de billigste løsninger i byen for at overnatte som solo-rejsende. 

🙁Til gengæld synes jeg ikke, at selve dette Nest-hostel var i lige så god stand, som de to andre (Doque Nest & Aguere Nest) jeg boede på. Der var sand i skufferne under sengen, og generelt haltede rengøringen, og det var ret slidt. 

💲Jeg gav 57€ for 3 overnatninger i januar inklusiv morgenmad. 

Billeder kan du se ovenover denne boks, og prisen finder du på booking.com.

6️⃣ San Cristóbal de La Laguna - UNESCO-byen på nordøen

Lige så snart man kører ind i La Laguna, får man øje på de farverige bygninger, som er én af kendetegnene ved kolonitidens arkitektur. Byen er på UNESCOs Verdensarvsliste og fyldt med kultur, museer, kirker og små unikke spisesteder. 

Du skal bo i La Laguna, hvis du sætter pris på kulturel byferie eller vil have en base tæt på Anaga Rural Park, som er et bjergområde fyldt med skjulte strande og gode vandreruter. 

Temperaturen er en anelse koldere heroppe, fordi området ligger højere placeret. Derfor anbefaler jeg at bo på sydøen, hvis du rejser i de koldere måneder – og blot tage på en dagstur herop. 

Find dit ophold i La Laguna her 👇🏻

 

7️⃣ Santa Cruz de Tenerife - Storbyferie nær Anaga-bjergene

Santa Cruz er hovedstaden på Tenerife. Den ligger i nordøst, og her skal du selvfølgelig bo, når du leder efter byliv. Her bor også mange digitale nomader, da det er let at komme til resten af Tenerife med offentlig transport. 

Populære seværdigheder i området er den store strand Playa de Las Teresitas et stykke uden for byen, Auditorio de Tenerife midt i byen og Parque Rural de Anaga til naturoplevelser. Her ligger også det store anlæg, Parque Maritime, med havpools tegnet af arkitekten César Manrique,  ligesom Lago Martiánez i Puerto de la Cruz. 

👉🏻 Du kan finde gode hoteller i Santa de Tenerife lige her! 

Hvordan kommer man rundt på Tenerife? 🚘

Selvom du sagtens kan komme rundt på Tenerife med bus, vil jeg alligevel anbefale dig at låne en bil. Grunden er, at de største seværdigheder som Teide National Park er lettere at besøge med en bil. 

Bussen til Teide-vulkanen kører kun tur/retur én gangs og dagen, og tidspunkterne giver dig ikke lang tid til at udforske området, de bedste udkigsposter, vandreruter og kabelbanen. 

Herunder giver jeg dig et indblik i de tre muligheder, du har for Transport, når du besøger Tenerife:

Offentlig transport (TITSA)

Egentlig er hele Tenerife godt dækket af det offentlige bussystem, TITSA. Det kræver bare en smule planlægning og tilvænning til spanske tider at navigere 😅

Skal du “kun” rejse mellem de mest populære destinationer som Puerto de la Cruz, La Laguna, Santa Cruz, Costa del Silencio, Los Cristianos og Costa Adeje, så er der gode nyheder. På ruten går der nemlig ofte og mange direkte busser. Skal du derimod besøge områder som Teide, Masca og Los Gigantes, kan det kræve lidt ekstra planlægning – men det er altså muligt. 

Du kan betale med kort eller kontanter i alle TITSA-busserne 🙂

TIP: Når bussen højst sandsynligt er forsinket, og du overvejer, om du er ved det rigtige busstop, så scan QR-koden på den grønne pæl. Den fortæller dig, hvornår den næste bus kommer, og hvor den kører hen. 

👉🏻 Her finder du kortet over turist-ruterne i Tenerife!

Guidede ture rundt på Tenerife

Har du ikke lyst til at leje en bil? Og vil du gerne på en planlagt sightseeing tur, så du kan læne dig tilbage og nyde dagen? Så overvej at tage med på en af de mange guidede ture rundt på øen. 

En af de mest populære dagsture at tage med på afgår fra sydøen. Den tager dig med til både Teide National Park, Masca, Garachico og Icod de los Vinos. Den kan du finde her. 

Personligt tog jeg kun på én guidet tur, da jeg besøgte Tenerife. Den gik til Teide National Park, og skulle have stoppet ved kabelbanen til toppen af vulkanen. Den var desværre lukket på grund af vind, men turen rundt i parken havde jeg ikke kunnet tage på samme måde med offentlig transport. Derfor var en guidet tur til lige netop vulkanen det helt rette for mig. 

Lej en bil (Anbefalet)

Vil du ikke være afhængig af bustider eller fastlagte stop på de guidede ture? Så vil jeg anbefale dig at leje en bil på Tenerife. Vejene, og selv bjergvejene, er i rigtig god stand, og det er ikke svært at køre rundt på Tenerife. 

En lejebil giver dig mulighed for at opdage de små kroge of øen, og måske endda se lidt mere på din ferie, end du ville uden en bil. Samtidig er det rigtig billigt at leje bil på Tenerife, når du bestiller den på forhånd. 

👉🏻 Find din lejebil på Tenerife her! 

Spørgsmål og svar om at bo på Tenerife

Hvor er det bedst at bo på Tenerife? 🤔

Det bedste område at slå dig ned under din ferie på Tenerife er på den sydlige del af øen - nærmere området Costa Adeje. Her finder du ofte de varmeste temperaturer, og du har let adgang med bil, bus eller guidede ture til alle de største oplevelser og seværdigheder på øen.

Hvor ligger Tenerife? 🤔

Tenerife er en spansk, vulkan-ø i Atlanterhavet. Den ligger ud for den afrikanske kyst, hvilket giver et behageligt klima året rundt.

Hvor varmt er der på Tenerife? 🤔

Tenerife har en temperatur på omkring 20 grader hele året. Om sommeren kommer temperaturen dog nærmere de 30-grader.

Hvor er det varmest på Tenerife? 🤔

Generelt er det varmere og mindre regnfuldt på Tenerifes sydkyst end i den nordlige del af øen. Her vælger de fleste turister også at holde deres ferie.

Hvor lang tid tager det at flyve til Tenerife? 🤔

Det tager ca 5,5 time at flyve direkte til Tenerife fra Danmark. Du kan finde charter-pakker fra flere danske lufthavne, imens rutefly primært kun har afgang fra København.

OM FLEREFERIER.DK

FlereFerier.dk giver dig inspiration til populære og let-tilgængelige rejsedestinationer i hele verden.

Her finder du især tips til seværdigheder, oplevelser og de bedste områder at bo i. 

PRAKTISK INFORMATION

Email: kontakt@flereferier.dk

Flerferier.dk finansieres af reklamelinks. Derfor kan vi modtage en mindre kommision på f.eks. oplevelser og overnatninger, du køber igennem siden 😄