Puerto de la Cruz

En miniguide til seværdigheder, overnatning og restauranter i den smukke havneby 😃

På mange måder var Puerto de la Cruz min favorit by på Tenerife. Jeg boede centralt ved Punta Brava, en kort gåtur fra den dejligste, vulkanske sandstrand, Playa Maria Jiménz. 

Byen er kendt for sin charmerende midte, sin placering i La Orotava dalen blandt mange bananplantager, og sin korte afstand til flotte naturoplevelser. 

Læs med herunder, og find inspiration til din næste ferie i Puerto de la Cruz på Tenerife!

❗️FlereFerier.dk finansieres af reklamelinks. Derfor kan jeg modtage en mindre kommision overnatninger, oplevelser m.v., som du køber igennem siden. Det medvirker til, at jeg kan holde siden kørende ☺️

Find flere guides til Tenerife 👇🏻

Seværdigheder i Puerto de la Cruz 📸

Besøg på Eco Banana Plantation

Eco Banana Plantation er en stor økologisk bananfarm i El Rincón-området nær Puerto de La Cruz. Rundvisningen tager omkring en time, og koster ca. 20 euro. Undevejs fortæller guiden, som også arbejder på farmen, en masse omkring, hvordan de producerer over 150.000 kg bananer hvert år. 

3 sjove fakta om bananproduktionen:

  1. Bananplanten lever et år. Og hver plante producerer 150 bananer. 
  2. Bananfarmen har ikke mindre end 5000 bananplanter.
  3. Bananer skal være 14 cm for, at de må sælges i Europa. 

👉🏻 Book rundtur på bananplantagen her!

Dagstur til Garachico og Icod de los Vinos

En af mine dage i Puerto de la Cruz tog jeg bussen til Icod de los Vinos for at se det famøse Drageblodstræ. Et træ, som er det ældste af sin slags, og anslås at være omkring 800 år gammelt. Det er ret vildt!

Man besøger træet ved at betale 5 euro i indgangen til Parque del Drago, hvor Drago Milenario står. Jeg brugte ikke så lang tid i haven, men jeg synes stedet er et besøg værd. Her er flere zoner, hvor du også kan se f.eks. laurbærskov eller frugtplantage. 

Efter besøget i Parque del Drago tog jeg bussen videre til Tenerifes første havnelandsby, Garachico. Byen stammer fra det 11. århundrede, men blev desværre ødelagt af vulkanudbruddet i 1706. Heldigvis er det historiske centrum godt bevaret, og byen er rigtig hyggelig at spadsere rundt i. Her er mange specielle, boutique souvenirbutikker. 

Den helt store attraktion I Garachico er dog Piscinas Naturales El Caleton, de vulkanske pools. Da jeg besøgte i januar var stedet officielt lukket. Der var ikke livreddere, og restauranten var øde. Flere turister svømmede dog stadig, men sørg for, du ikke undervurderer havets kræfter og bølgerne, som skvulper ind over på en blæsende dag. 

Street Art på Calle Mequinez

I den gamle bydel af Puerto de la Cruz finder du Calle Mequinez. Det er en gade med traditionelle, gamle, farverige huse. Området kendt for at være lidt af et outdoor street art galleri. Rundt omkring på husene vil du nemlig se flotte portrætter i graffiti. 

I første omgang synes jeg ikke, jeg så så mange bygninger  med malerier. Men da jeg fortsatte ned ad gaden og lige tillod mig at stoppe op og kigge, kunne jeg næsten ikke se andet. Det er et ret charmerende område, og jeg vil virkelig anbefale dig at besøge det.

Vandretur på Rambla de Castro

Rambla de Castro er en mindre vandrerute fra Hotel Precise til San Pedro udsigtspunktet. Du vandrer langs kysten, og udsigten er ret spektakulær. Undervejs vil du se La Gordejuela, som var en dampmaskine, der trak vand op til bananplantagerne på Tenerife. 

Herunder kan du se alle udkigsposterne, som ruten stopper ved:

  • Playa de los Roques 
  • Mirador los Roques 
  • Elevador de agua de Gordejuela 
  • Fortin de San Fernando
  • Madre de Agua 
  • Restaurante Cafeteriá Mirador San Pedro

Det er let at tage offentlig transport til og fra restauranten ved San Pedro Viewpoint. Derfor behøver du ingen bil for at opleve denne vandrerute – ligesom dens korte længde gør, at du også kan vandre den tur/retur. 

Caféliv ved Plaza del Charco

Følger du Calle Mequinez kommer du til Plaza del Charco, som er en plads med meget liv på restauranter og barer. Pladsen er opkaldt efter havvandspytten, som plejede at samle sig på pladsen efter højvande. 

Jeg har ikke selv været inde på selve pladsen. Jeg er dog gået forbi Playa del Muelle, og jeg har besøgt det tidligere toldkontor, Casa de la Real Aduana, som siden sin opførelse i 1620 har været en af de mest karakteristiske bygninger i Puerto de la Cruz. 

Ved siden af Casa de la Real Aduana ligger La Bateria de Santa Bárbara, som er en fæstning, der skulle beskytte mod piratangreb i 1800-tallet. I dag kan du slentre langs promenaden, som har en flot udsigt over havet.

Hvor skal man bo i Puerto de la Cruz 🤔

Jeg anbefaler, at du bosætter dig nær én af de mange smukke strande i Puerto de la Cruz. Der er en del af dem, og derfor er det ikke svært at finde gode, billige overnatningsmuligheder nær havet. 

Læs min guide til de bedste områder (og hoteller) at bo på Tenerife her. 

Playa Maria Jiménez

Jeg boede selv i det lille område Punta Brava lige ved siden af Playa Maria Jiménez. Området omfatter et klynge af ældre bygninger, som ligger helt ud til klipperne og den populære attraktion, Loro Parque.

Fra mit overnatningssted havde jeg kun 3 minutters gang til Playa Maria Jiménez. Det er en ren, sort sandstrand med faciliteter som toilet og bad. Stranden er mere afslappet og mindre fyldt end Playa Jardin, da der ikke er restauranter langs promenaden her. 

Playa Jardín

Playa Jardín er den mest kendte strand i Puerto de la Cruz. Området er skabt af kunstneren, César Manrique, i 90’erne. Stranden omfatter faktisk tre mindre strande, som ligger i forlængelse af hinanden: Playa del Castillo, Playa del Charcón samt Playa de Punta Brava. 

Ved strandene finder du badefaciliteter, legepladser, caféer, og mulighed for at leje parasoller. Samtidig kan den besøges af gangbesværede og handicappede, da den er let at komme til. 

Find gode hoteller i Puerto de la Cruz lige her 👇🏻

 

Restauranter i Puerto de la Cruz 🍽

Andana Beach Club

Andana Beach Club var en af de tætteste spisesteder på mit overnatningssted og Playa Maria Jimenez. Jeg spiste her, fordi jeg havde læst et sted, at Papas Arrugadas var et must try på øen. Det er små kogte kartofler med salt, som serveres med den traditionelle Mojo-sauce til.

En anden lækker ret på menuen var en enkelt taco med “black pork ribs, chipotle and jalapeno mayonnaise” til 4,5 euro. Jeg overvejede flere gange efter en lang dag at stoppe forbi og spise endnu en godnat taco.

La Taperiá

La Taperiá er en lille, moderne tapas restaurant nær Playa Jardin. Er I minimum 2 personer, kan i bestille en Tasting Menu med forret, forskellig tapas, dessert, vand og vin. Det koster omkring 30 euro Per person. 

Da jeg kun var mig selv, bestilte jeg “crispy checken croquettes”, “Bravas Potatoes” og “Ciabatta with aioli”. De tre retter er lidt af en go to for mig, når jeg besøger Spanien. De kommer bare i forskellige variationer alt efter området og restauranten. 

Restaurante Cafeteriá Mirador San Pedro

Restauranten ved slutningen af Ramla del Castro er kendt for at være rigtig god. Udsigten er super dejlig, og det er den perfekte måde at slutte en vandretur af på.

Menukortet spænder fra tapas til dessert og godt kød. Jeg bevægede mig ikke langt udenfor mine smagsløg og holdte mig til burrata salat, brød og aioli. Men det var altså også lækkert!

Vejret i Puerto de la Cruz ☀️

Da jeg besøgte Puerto de la Cruz i midten af januar var der omkring 18-22 grader. Om morgenen og formiddagen var det forholdsvis vindstille, imens det blæste lidt mere op i løbet af dagen. Flere dage var vejret en blanding af sol, overskyet og en smule regn. 

Generelt er der et par grader koldere i Puerto de la Cruz end ved feriemålene i det sydlige Tenerife. Det er dog sjældent, at temperaturen sniger sig under 15-18 grader. Derfor er Puerto de la Cruz en god destination året rundt. 

Om sommeren er gennemsnitstemperaturen 20-25 grader, og kan du vælge satse på denne tid af året, hvis du er til strandferie og høj solskin. 

OM FLEREFERIER.DK

FlereFerier.dk giver dig inspiration til populære og let-tilgængelige rejsedestinationer i hele verden.

Her finder du især tips til seværdigheder, oplevelser og de bedste områder at bo i. 

PRAKTISK INFORMATION

Email: kontakt@flereferier.dk

Flerferier.dk finansieres af reklamelinks. Derfor kan vi modtage en mindre kommision på f.eks. oplevelser og overnatninger, du køber igennem siden 😄