Hvor skal man bo i Lissabon?

Velkommen til min guide om de bedste steder at bo i Lissabon. Her fortæller jeg om fire dejlige områder, du kan slå dig ned i den portugisiske hovedstad. Samtidig linker jeg til det hostel, jeg selv boede på, da jeg besøgte byen.

Jeg håber, du finder inspiration til din næste ferie i Lissabon her! 😃

❗️FlereFerier.dk finansieres af reklamelinks. Derfor kan jeg modtage en mindre kommision overnatninger, oplevelser m.v., som du køber igennem siden. Det medvirker til, at jeg kan holde siden kørende ☺️

Leder du efter noget andet?

Alfama - Lissabons ældste område 🚃

Alfama er det absolut ældste område i Lissabon, og det byder på en charme, du ikke finder på samme måde i resten af Lissabon. Når du slentrer igennem de farverige, labyrintlignende gader, får du et godt indblik i Lissabons historie. 

Det historiske område gemmer selvfølgelig på et par af Lissabons største historiske seværdigheder. Fra udsigtspunktet “Miradouro da Graça” har du udkig til Castelo de São Jorge, et slot fra det 11. århundrede, de charmerende tage og terrasser samt Tagus-floden i det fjerne. 

Fra Graça kan du køre med den ikoniske sporvogn-28 igennem Lissabons gamle bydele. Den stopper ved flere af de største seværdigheder. Og når dagen er ved at være omme, kan du slå dig ned på én af de gamle restauranter og lytte til Fado-musikken. 

Tre gode grunde til at bo i Alfama:

 1. Charmerende område med caféer og butikker
 2. Tag med sporvognen (Tram 28) op til São Jorge- slottet
 3. Nyd udsigten fra byens bedste udsigtspunkter

Gode hoteller i Alfama👇🏻

Hotel Convento do Salvador ⭐️ ⭐️ ⭐️ 

Hotel Convento do Salvador har en historie som tidligere kloster, og dobbeltværelserne byder på panoramaudsigt over Alfama. Tram 28 stopper lige foran hoveddøren, og placeringen bliver næsten ikke bedre. Du skal nemlig kun gå knap 5 minutter for at nå seværdigheder som São Jorge- slottet, National Pantheon og domkirken Sé.

Tidligere gæster roser især beliggenheden, den gode morgenmad og det flinke personale.

Memmo Alfama - Design Hotels ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Dette designerhotel ligger i en smuk, renoveret bygning fra sidste halvdel af det 19. århundrede. Af faciliteter kan nævnes en vinbar på 1. sal med udsigt over Tajo-floden. I de varme sommermåneder kan du køle af i den udendørs swimmingpool, og fra hotellet er der kun en gåtur på fem minutter til São Jorge-slottet. 

Tidligere gæster var især glade for udsigten fra tagterrassen, og den skønne mad samt gode drinks. 

Baixa de Lisboa - Lissabons hjerte og centrum 📸

Baixa er et nyere nabolag i Lissabon, som først blev bygget efter det store jordskælv i 1755. Vejene er klassisk brede, og husene er fyldt med flotte fliser. Her er du i absolut centrum af Lissabon, så området er altid travlt – især på restauranterne og i butikkerne. 

Af seværdigheder må du absolut ikke misse steder som Praça do Comércio og Santa Justa Lift. Fra den store plads og ned til Santa Justa Lift kan du følge Rua Augusta Shopping Street, som er Lissabons længste shoppinggade. 

Derfor skal du bo i Baixa:

 1. Placering i centrum af Lissabon
 2. Hjemsted for flere historiske seværdigheder
 3. Bredt udvalg af hoteller i alle prisklasser

Chiado - Lissabons hippe kvarter 🍷

Baixa bliver ofte forbundet med Chiado, som er Lissabons centrum for shopping. Her kan du slå dig løs i eksklusive forretninger og fine restauranter på Rua Garrett, som starter i Baixa og ender i Bairro Alto. Chiado er også hjemsted for Carmo-klostret ved toppen af Santa Justa Lift.

Derfor skal du bo i Chiado:

 1. Blandt de bedste områder for luksushoteller
 2. Lissabons mest hippe kvarter
 3. Luksusshopping- og dining på Rua Garrett

Gode hoteller i Baixa/Chiado 👇🏻

Browns Central Hotel ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Drømmer du om at bo på et designhotel midt i Lissabon? Browns Central Hotel finder du i en renoveret bygning fra 1700-tallet. Værelserne er indrettet med indslag fra kendte designere som Arne Jacobsen samt Charles og Ray Eames. Badeværelset er lavet i marmor, og du kan nyde din daglige morgenmad på hotellet. 

Tidligere gæster roser hotellets høje standard, de smukke værelser og beliggenheden nær gode spisesteder i Alfama og Chiado/Bairro Alto. 

The Central House Lisbon Baixa 💲

Midt i Lissabons centrum finder du The Central House Lisbon Baixa. Overnatningsstedet er for dig, som søger et budgetvenlig ophold. Her kan du overnatte i sovesale (med gardiner til privatliv) eller fine dobbeltværelser. Det er også muligt at nyde din morgenmad, inden du tager afsted på dagens sightseeing. 

Tidligere besøgende roser placeringen, renligheden på værelserne og det venlige personale. 

Hotel do Chiado ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Hotel do Chiado ligger, som navnet antyder, i det hippe Chiado-område. Her finder du lyse, rummelige værelser med panoramaudsigt over byen. Flere af værelserne har en dejlig terrasse, hvor du kan nyde din morgenkaffe, imens du mærker byen vågne. 

Hotellet er populært for sin centrale beliggenhed, det imødekommende personale og ikke mindst værelser i luksusklasse med terrasser. 

Belém - De opdagelsesrejsendes udgangspunkt ⛵️

Belém er et område, som ligger lidt længere væk fra centrum. Derfor anbefaler jeg ikke området, hvis det er dit første besøg i Lissabon – med mindre du udelukkende er kommet for at opleve seværdigheder som Belémtårnet, Opdagernes Monument eller Jerónimos-klosteret. 

Belém var stedet, hvor de oplevelsesrejsende satte ud for at opdage verden. Derfor finder du ovennævte historiske seværdigheder i denne bydel. Når du skal have en pause fra sightseeing, kan du slappe af i en af de mange grønne parker eller slå dig ned på en fiskerestaurant. 

Du kan let nå bydelen med sporvogn nr. 15 eller 18. Det tager omkring 40-50 minutter alt efter, hvor du står af. 

Derfor skal du bo i Belém:

 1. Stedet for de populære cremekager hos Pasteis de Belém
 2. Stor kulturarv, og flere seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste
 3. Et roligere område med gode spahoteller

Gode hoteller i Belém 👇🏻

NAU Palacio do Governador ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Kun 400 meter fra det verdenskendte Belémtårn ligger NAU Palacio do Govenador. Det er et 5-stjernet hotel med spa- og wellnessfaciliteter samt indendørs- og udendørs swimmingpool. Morgenmaden er med i opholdet, og sidst på dagen kan du slå dig ned i den lækre á la carte restaurant. 

Tidligere gæster var glade for den høje komfort på hotellet samt placeringen tæt på de største turistattraktioner i området. 

Atlis Belem Hotel & Spa ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Når du leder efter et luksusophold i verdensklasse, bør du kigge efter Atlis Belem Hotel & Spa. Hotellet ligger lige på havnefronten ud til Tajo-floden, og på stedet finder du den award-vindende, Michelin restaurant, Feitoria Restaurant. Og til afslapning kan du vælge imellem tagterrassen, spaen eller den indendørs- samt udendørs pool. 

Gæsterne roser den 5-stjernede hoteloplevelse, hvor især placeringen, den professionelle attitude fra medarbejderne og restauranten var en vidunderlig oplevelse. 

Her boede jeg - Arroios📍

Lige nord for Lissabons centrum ligger et roligt boligområde, som bliver mere og mere populært blandt turister. Området hedder Arroios, og det var her jeg slog mig ned i tre nætter, da jeg besøgte Lissabon. 

Det multikulturelle område blev døbt som “the world´s coolest neighbourhood right now” i 2019 af TimeOut. Det er et travlt og til tider hektisk område, hvor du får et indblik i hverdagens Lissabon. Her bor mange forskellige nationaliteter, og det resulterer i et væld af differentierede butikker, caféer og bagerier.

Sant Jordi Hostel 💲

Jeg boede på Sant Jordi Hostel, som kun ligger en kort gåtur fra Anjos-metrostationen, og hvor sporvognen stoppede lige ude foran. En anden gang ville jeg dog søge mod Baixa eller Alfama-området for at kunne gå imellem seværdighederne.

Sant Jordi Hostel ligger i en charmerende rød bygning. Gårdhaven er perfekt til at nyde morgenmaden, imens den udendørs bar serverer drinks om aftenen – en mulighed jeg dog desværre ikke benyttede mig af.

Jeg har intet dårligt at sige om Sant Jordi Hostel, men det virkede til at være mest besøgt af unge sportshold- og skoleklasser på tur samt backpackere. Samtidig kunne jeg godt have brugt et stille område om aftenen, da der var meget larm i køkkenet og fra baren i gårdhaven.

Fordele ved Sant Jordi Hostel:

 1. Behagelige senge med gardin til privatliv
 2. Fin morgenmadsbuffet
 3. Nær stoppested for sporvogn og metro

Alt i alt synes jeg, at Sant Jordi Hostel er et dejligt hostel. Du kan sagtens booke det, når du leder efter et godt, budgetvenligt ophold nær Lissabons Centrum. Stedet er rent, pænt og let tilgængeligt.

Spørgsmål og svar 🤔

🤔 Hvor er det bedste sted at bo i Lissabon?

Det bedste sted at bo i Lissabon er Baixa-området. Her er du tæt på alle seværdigheder, gode restauranter og transport ud af byen.

Vil du opleve en mere charmerende bydel, kan du søge mod det nærliggende Alfama, som er Lissabons ældste bydel. Her kan du besøge Sao Jorge-slottet eller køre en tur med sporvognen.

Har du været i Lissabon før, og har du ikke noget imod at bo langt fra bymidten, kan du slå dig ned i Bélem. Her finder du flere seværdigheder på UNESCOs verdensarvsliste og monumenter, som hylder de portugisiske opdagelsesrejsende.

🤔 Hvilket hotel skal man bo på i Lissabon?

Jeg har fundet et par forskellige, godt anmeldte hoteller i Baixa, Alfama og Belém:

Alfama - Hotel Convento do Salvador ⭐️ ⭐️ ⭐️
Baixa - Browns Central Hotel ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
Belém - NAU Palacio do Governador ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

🤔 Hvad er centralt i Lissabon?

Lissabons centrum er området Baixa. Her finder du de største pladser, og flotte bygninger dekoreret med farverige fliser. Lige op ad Baixa ligger det historiske Alfama, som er Lissabons historiske kvarter.

Planlæg din Lissabon-ferie👇🏻

OM FLEREFERIER.DK

FlereFerier.dk giver dig inspiration til populære og let-tilgængelige rejsedestinationer i hele verden.

Her finder du især tips til seværdigheder, oplevelser og de bedste områder at bo i. 

PRAKTISK INFORMATION

Email: kontakt@flereferier.dk

Flerferier.dk finansieres af reklamelinks. Derfor kan vi modtage en mindre kommision på f.eks. oplevelser og overnatninger, du køber igennem siden 😄