Vandring på Tenerife

5 af de smukkeste vandreruter på Tenerife 🤩

Mit egentlige formål med at besøge Tenerife var at prøve kræfterne af på nogle af de mange smukke vandreruter.

Derfor har samlet denne miniguide til mine 4 favorit vandreruter på øen. 

Og jeg har tilføjet lidt ekstra information om at komme til toppen af vulkanen Teide. 

❗️FlereFerier.dk finansieres af reklamelinks. Derfor kan jeg modtage en mindre kommision overnatninger, oplevelser m.v., som du køber igennem siden. Det medvirker til, at jeg kan holde siden kørende ☺️

Find flere guides til Tenerife 👇🏻

Book en guidet vandretur på Tenerife

Er du nybegynder, eller har du ikke lyst til at vandre på egen hånd i ukendt land?

GetYourGuide.com finder du flere guidede vandreture til steder som Masca kløften, Anaga-skoven og Teide-vulkanen 👇🏻

Barranco del Infierno

📍Adeje

🥾6,5 km

Den første vandrerute på min egen Tenerife-tur var Barranco del Infierno – en 6,5 km forholdsvis let rute igennem en smuk kløft. Turen tager omkring 3 timer, og du følger ruten ca. 3 kilometer ind i kløften til det 200 meter høje vandfald, inden du vender om, og tager den retur igen. 

De første 2 kilomenter går du på bjergsiden, og har udsigt til Adeje og (måske) nogle få paragliders over bjergsiderne. Den sidste kilometer følger du et lille vandløb helt nede i kløften, inden du rammer vandfaldet til sidst. 

Turen på Barranco del Infierno kan bookes på barrancodelinfierno.es. Det koster 11 euro, og for 4 euro ekstra kan du låne vandrestave. Det er også værd at nævne, at området har åbent fra kl. 8-14 hver dag. Vil du nå at se vandfaldet, skal du dog sørge for at se det inden 12:30, da den sidste kilometer af ruten lukker her. 

La Caleta National Park

📍La Caleta – El Puertito

🥾3,5 km

Når du går i La Caleta National Park, går du ikke efter en speciel rute. Hvis du følger kysten fra La Caleta til El Puertito-stranden, ender du med at have gået omkring 7 km derud og hjem. 

Du starter ruten i La Caleta, som ligger en lille gåtur fra El Doque-stranden i Costa Adeje. Det er en mindre fiskerby, som de senere år er blevet kendt for sine gode seafood spisesteder. 

Undervejs kommer du til at opleve La Caletas Hippie -strand. Du vil møde vandrere med hyrdestænger, have udsigt til de små hytter langt oppe på stenene, og du kan dyppe dig i det klare vand helt uden tøj.  Området er et populært bosted for mennersker, som har meldt sig ud af samfundet til fordel for en simplere livsstil. 

Montes del Agua

📍Teno Rural Park (Erjos – El Palmer) 

🥾11 km

Det var slet ikke meningen, jeg skulle have vandret denne rute. Men vejret, udsigterne og den lette skiltning gjorde det til min favorit rute sammen med Chinyero Vulkanen. 

Om morgenen tog jeg bussen til Santiago del Teide for at starte vandreruten til Masca herfra. Heldigvis lagde jeg et kort visit forbi turistkontoret, som så kunne fortælle mig, at den rute altså var lukket. 

I stedet startede jeg dagens vandring fra den næste by, Erjos. Turen gik igennem den store skov, Montes del Agua, hvor du kan opleve fayal-brezal, som er træer, der danner en eventyrsagtig følelse i skoven. 

Oprindeligt ender vandreruten i Las Portelas, som en en lille landsby i Teno Naturpark. Jeg blev dog anbefalet af dreje af mod El Palmar, hvor ruten de sidste 3 kilometer fører over toppen af et mindre bjerg med helt vandvittige udsigter. 

Fra El Palmar hoppede jeg på bussen mod Masca, hvor jeg brugte en times tid på at gå lidt rundt og få noget hurtigt at spise. Jeg kunne sagtens have brugt længere tid, men jeg havde ikke lyst til at satse på ledige pladser i den lille bus ved dagens sidste afgang. 

Chinyero Vulkanen

📍San Jose de Los Llanos – Chinyero Volcano

🥾17 km

Dét, jeg glædede mig mest af alt til at opleve på vandreturen rundt om Chinyero Vulkanen, var det helt sorte lavalandskab og de grønne fyrretræer. Det ligner næsten, at træerne er placeret i landskabet, fordi kontrasten på farverne er så stor. 

Jeg gik lidt af PR TF 43 ruten fra San Jose de Los Llanos til Chinyero, da jeg overnattede på Auberge San Jose de Los Llanos. Det er i øvrigt er et rigtig fint sted for den lidt mere erfarne vandrer at have base. Hele turen fra San Jose de Los Llanos og rundt om vulkanen er 17 km. 

Fra San Jose de Los Llanos fører ruten først igennem en smuk fyrretræsskov op til Montana Negra, Herefter går du et lille stykke til starten af Chinyero Circular-ruten. Ruten er omkring 7 km lang, og den er ikke specielt udfordrende fysisk – men du får vulkanen at se fra alle sider. 

Montana Blanca Trail (Til toppen af Teide)

📍Fra Montana Blanca Parkeringspladsen

🥾 8,8 km

⬆️ 1.390 meter

Ruten til toppen af Teide-vulkanen kaldes for Montana Blanca. Det er en svær rute, og du bør ikke begive dig ud på den med mindre, du er i god fysisk form. 

Ofte deles ruten ind i tre etaper:

Den første etape går du fra Montana Blanca til Altavista Refuge. Du følger Trail nº7 (Montana Blanca – La Rambleta), og går fra 2.348 meters højde til 3.260 meters højde. 

Anden del af ruten går fordi Mirador de La Fortaleza til La Rambleta i 3.555 meters højde. Her følger du Trail nº11.

Fra La Rambleta følger du Trail nº10 (Telesforo Bravo) til toppen af Teide i 3.715 meters højde. Det et denne del af ruten, der kræver et permit, som du kan få på hjemmesiden: reservasparquesnacionales.es. 

Guidede vandreture til toppen af Teide

Ønsker du ikke at planlægge turen til vulkanens top selv, findes der mange guidede vandreture. Her skal du hverken tænke på at købe et permit til toppen eller tjekke vejret inden afgang. Det har guiden nemlig helt styr på for dig.

Herunder finder du tre forskellige guidede ture, som alle tager dig med helt til toppen af Teide 👇🏻

  1. Vandretur til Peak of Teide (Cable car tur/retur)
  2. Vandretur til Peak of Teide (Gå til toppen/tag cable car retur)
  3. Teide Peak med Sunset Stargazing (Tag cable car op/gå retur)

Spørgsmål og svar om at bestige Teide

Kan man selv gå op på Teide?

Du kan godt selv gå op på Teide ad stien, som starter ved Montana Blanca, men vær opmærksom på, at det kræver et specielt permit på den sidste del af ruten. Det tager ca. seks timer at gå til toppen af Teide.

Alternativt kan du tage med svævebanen fra vulkanens fod og være nær toppen i løbet af 8 minutter. Herfra skal du kun gå et kortere stykke til helt toppen.

Hvad koster det at komme op på Teide?

Det koster 40€ at tage kabelbanen til toppen af Teide. Prisen gælder for en billet tur/retur.

Hvornår var Teide i udbrud?

Vulkanen Teide var sidst i udbrud i 1300-tallet. Udbruddet i 1909 var ikke fra Teide men fra den nærliggende vulkan, Chinyero.

Er Teide stadig aktiv?

Mount Teide på Tenerife ligger i en aktiv vulkanisk zone. Derfor anser man vulkanen som en aktiv vulkan.

Er der koldt på Teide?

Det er normalt, at det er koldere på toppen af Teide, næsten uanset vejret på strandene. Indtil marts er det heller ikke unormalt med sne og stærk vind.

Hvor lang tid tager det at bestige Teide?

Det tager ca. seks timer at gå til toppen af Teide.

OM FLEREFERIER.DK

FlereFerier.dk giver dig inspiration til populære og let-tilgængelige rejsedestinationer i hele verden.

Her finder du især tips til seværdigheder, oplevelser og de bedste områder at bo i. 

PRAKTISK INFORMATION

Email: kontakt@flereferier.dk

Flerferier.dk finansieres af reklamelinks. Derfor kan vi modtage en mindre kommision på f.eks. oplevelser og overnatninger, du køber igennem siden 😄