Rundrejse Thailand

Skal du på rundrejse i Thailand? Virker planlægningen lidt uoverskuelig – og ved du ikke, hvor du skal starte? Så start her. Jeg fortæller om de 3 bedste rejsemål i Thailand – og hvordan du kombinerer dem til én rundrejse.

De 3 bedste rejsemål i Thailand

Inden du planlægger din rundrejse i Thailand, så overvej hvad du vil lave, når du rejser. Er du til templer og historiske seværdigheder? Er du til natur og dyreliv? Eller er du mere til strande og dykning? Uanset, hvad du er til, byder Thailand på lidt af det hele.

De bedste rejsemål i Thailand ligger i Nord Thailand, Central Thailand eller det Sydlige Thailand. Kort sagt, skal du rejse til Nord Thailand, hvis du leder efter natur, kultur og dyreliv. Rejs til Central Thailand, hvis du er til storby, templer og historiske seværdigheder. Leder du efter strandene? Så rejs til det sydlige Thailand. Du kan selvfølgelig også kombinere det hele i én rundrejse.

Death Railway

Bangkok og River Kwai

I det centrale Thailand finder du Thailands hovedstad Bangkok. Byen bliver besøgt af flere turister end nogen anden by i verden. Den er ofte også første stop på rundrejsen i Thailand. I Bangkok bør du besøge Jim Thompson House. Jim Thompson var manden bag the Thai Silk Company – og en af de mest kendte amerikanere i Asien, inden sin forsvinden fra Cameron Highlands i 1967. Du kan desuden få en hel dag til at gå med Chao Prayah floden som base. Her kan du tage en hop off hop on båd, som bringer dig til både Grand Palace, Wat Arun (Temple of Dawn) og Asiatique.

130 km fra Bangkok ligger en helt anden verden – nemlig Kanchanaburi Provinsen. Det var her japaneren byggede Death Railway under 2. verdenskrig, som kostede flere tusinde mennesker livet. Der findes mange ture fra Bangkok til River Kwai, men sørg for din tur som min. indeholder en tur med Death Railway, et kig på River Kwai Bridge og Hellfire Pass. Du kan også udvide turen med bamboo rafting på River Kwai og et besøg i den smukke Erawan National Park med smaragdgrønne vandfald.

Chiang Mai

Chiang Mai

Nordthailands største by Chiang Mai er porten til Den Gyldne Trekant. Den gyldne trekant plejede at være stedet for produktion og handel af opium i Asien. Den gyldne trekant strækker sig ind over Kina, Burma, Laos, Vietnam og Thailand. Chiang Mai ligger i en dal inde i bjergene. Er du til Adventure kan du komme på f.eks. riverrafting eller kajak ture. Der findes flere Elephant Sanctuaries i området, og du kan besøge de gæstfrie bjergstamme folkene og gå på opdagelse blandt templerne.

Koh Tao

Koh Phangan, Koh Samui & Koh Tao

I den Thailandske Golf kan de modige tage dykkercertifikat på Koh Tao. Selvom Koh Tao kun er omkring 21 km2, så er den lille ø verdenskendt for dykning. Et PADI Open Water kursus tager tre-fire dage. Øen byder også på hiking sports som John-Suwan, der med sit panoramiske udsigt over flere strande udgør det bedste view point. I Sairee Beach finder du restauranter og natteliv.

De festglade kan slå sig løs til Full Moon Party på Koh Phangan. Full Moon Party finder sted på Haad Rin Beach. Kan du ikke være på Koh Phangan til Full Moon Party, findes der heldigvis også Half Moon Party. Desuden bør du ikke snyde dig selv for en bådtur til Angthong National Marine Park. Turen byder ofte på snorkelig, en kayaktur til Talai Nai (Den Smaragd Grønne Sø) og en vandretur til enten view pointet med udsigt over hele Angthong National Marine Park eller til limestone grotterne.

Ønsker du ren afslapning er Koh Samui et sandt paradis med hvide sandstrande som den børnevenlige Chaweng Beach. Koh Samui’s hot spots for daseferie er Chaweng Beach, Lamai Beach og Bophut Beach. Skal du vælge en dagstur bør du tage på Island Safari Tour. Her ser du en kokosnød plantage og Buddha’s Garden. Du kommer også på en offroad tur i pick up truck igennem bjergene langs Jungle Route 360. Vil du gerne støtte elefanterne i Thailand, så tag et smut forbi Samui Elephant Sanctuary. Her bor fem elefanter, du bl.a. kan komme på gåtur med.

Forslag til rundrejse i Thailand

Flyver du til Bangkok og starter din rundrejse i Thailand, er der gode muligheder for at kombinere de bedste rejsemål i Thailand. Her er et lille forslag til en rundrejse i Thailand:

  1. Flyv til Bangkok og brug 2- 3 dage. Længden afhænger af, om du vil bruge flere dage ved River Kwai eller vil nøjes med en dagstur.
  2. Book en tur til River Kwai. De varer som regel 3 dage og 2 nætter. Du bliver sat af i Bangkok igen efter turen.
  3. Overnat i Bangkok og tag nattoget til Chiang Mai. Det tager ca. 11 timer. Brug 2- 3 dage i Chiang Mai.
  4. Flyv fra Chiang Mai til Koh Samui. Koh Samui er den største ø i den Thailandske Golf – fly hertil fra Chiang Mai tager ca. 1 time og 45 min.
  5. Brug en uge på øerne Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao. Der er færger mellem alle øerne. Skal du tilbage til Bangkok, anbefales det at slutte af på Koh Tao, da turen til Bangkok er kortest herfra. Den tager ca. 7-8 timer med Lomprayah.

Denne rundrejse i Thailand kan tages om sommeren, da der som hovedregel også er godt vejr i den Thailandske Golf i sommermånederne. Ruten er passende for 15-21 dages rundrejse i Thailand.