Old Town Porec

Porec | Miniguide til kystbyen

Porec er en havneby. En lille en af slagsen, og her behøver du ikke mere end et par dage til at opleve de historiske seværdigheder. Er du derimod til badeferie, kan du nemt få et par uger til at ved kysten til Adriaterhavet. Selve Porec by er mere en 2000 år gammel. Størstedelen af den gamle bydel i Porec er bevaret, og du kan starte din sightseeing på én af de to paralelle gader i byen: Decumanus eller Cardo Maximus. Porec er især kendt for din gamle bydel med Euphrasius Basilikaen, Antun Štifanić Promenaden og Zelena Laguna.

Herunder guider jeg dig til campingpladser, seværdigheder, street food, hoteller og feriehuse i Porec. Guiden kan du bruge, når du planlægger din ferie i Porec. Du kan også bruge mine tips til seværdigheder og street food, hvis du blot skal besøge byen én enkelt dag. 

Table of Contents

Vejret i Porec

Vinteren i Porec er mild, når du sammenligner med den varme og tørre sommer. I den lille havneby er der i gennemsnit 2400 timers solskin om året. I området finder du derfor også vingårde og oliven marker, som trives godt i det varme sydeuropæiske vejr. Skal du på badeferie, bør du planlægge din ferie fra maj til oktober. Her ligger temperaturen på 19-28 grader. Da Porec er en kystby vil du opleve, at brisen fra havet ofte gør varmen mere udholdelig. 

Campingpladser i Porec

Mange danskere rejser hvert år til Porec for at holde ferie på én af de mange campingpladser i området. Derfor udvælger jeg tre campingpladser i Porec, som du bør besøge. På flere campingpladser i Porec, kan du både bo i mobilhomes, safaritelte eller egen campingvogn/autocamper.

I Porec anbefaler jeg at campere på enten Camping Lanterna, Camping Bijela Uvala eller Camping Zelena Launa. Pladserne er udvalgt efter både anbefalinger, popularitet og antal stjerner. 

Camping Lanterna, Porec

4/5

Camping Lanterna i Porec er med på listen, fordi det er en af de campingpladser jeg husker bedst fra sommerens ferier som barn. Campingpladsen byder på både pools og vandruchebaner. Samtidig ligger pladsen ved en idyllisk kroatisk stenstrand. Her har du mulighed for at overnatte i mobilhomes eller udstyrede telte med alt, hvad du skal bruge til feriens ophold. 


Læs mere

Camping Bijela Uvala, Porec

4/5

Camping Bijela Uvala er en firestjernet campingplads lige ved Porec. Her finder du flere pools, en stenstrand med krystalklart vand og mange aktiviteter. Campingpladsen har en børneklub, som arrangerer både turneringer og spil. Ved strandkanten kan du sejle i gummibåde, og overnatningen finder sted i enten mobilholme eller telt, og herfra har du ca. 10 minutter i bil til Porec.


Læs mere

Camping Zelena Laguna

4/5

Camping Zelena Laguna ligger direkte ved stranden. Her kommer du ikke til at kede dig med aktiviteter som tennis, minigolf og snorkling. Campingpladsens mobilhomes på 30 kvm er udstyret med aircondition, køkken og badeværelse samt en terrasse. Pladsen her er en smule mindre end de to ovennævnte, men den er mindst lige så hyggelig.


Læs mere

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af FlereFerier.dk | Rejsemagasin (@flereferier.dk)

Seværdigheder i Porec

I Porec bor der knap 17.000. Med andre ord er det en lille by, hvor du kan slentre igenne de smalle gader, spise på små lokale steder, og undgå alt, der minder om stress og jag. Når du besøger Porec, skal du ikke snyde dig selv for en tur gennem Old Town Porec og et besøg i Euphrasius Basilica. Er du til vand og fart, ligger Aquacolors Waterpark lige uden for Porec. Du kan også besøge Baredine Cave eller tage færgen fra Porec til Venedig. 

Baredine Cave

Omkring 6 km fra Porec ligger Baredine Cave. Grotten er 132 meter dyb og 300 meter lang. Det er et geomorfologisk monument, som åbnede dørene for turister i 1995. Her kan du besøge undervedenen på en guidet tur og møde grottens beboere. Når du igen befinder dig over jorden, kan du lægge et besøg forbi museet Tracktor Story eller tage på vinsmagning. 


Bestil din billet

Old Town Porec

Old Town Porec er et kulturelt monument, og her finder du nogle af Istriens mest kendte attraktioner. Det historiske centrum har bevaret layoutet af det gamle romerske slot. Istrien har en turbulent historie, og derfor var Porec omgivet af murer i århundreder. I den gamle bydel kan du besøge historiske bygninger som:

  • Roman Forum med antikke templer
  • Romerske huse og gotiske paladser
  • Marafor, som er byens town square
  • Decumanus og Cardo Maximus gaderne
  • Euphrasian Basilica

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af FlereFerier.dk | Rejsemagasin (@flereferier.dk)

Euphrasius Basilica

Euphrasian Basilica er den mest værdifulde kulturelle bygning i hele Porec. Det har været et UNESCO World Heritage Site siden 1997, og det er det eneste vartegn i verden, som er bevaret fra perioden omkring det 6. århundrede. En indgangsbillet koster 50 Kn, og du må ikke glemme at opleve udsigten over Porec fra tårnet.

Færge fra Porec til Venedig

Færgen fra Porec til Venedig tager bare 3 timer. I højsæsonen arrangeres der heldagsture fra Porec, hvor du får masser af tid til at udforske Venedig. Hop ombord på en gondol, besøg Markuspladsen eller de mange glasværksteder på Murano. Turen starter tidligt, så du kan nå at udforske Venedigs charmerende gader. 


Bestil din billet

Aquacolors Waterpark

Lige uden for Porec ligger Kroatiens største vandland. Her er hele 17 seværdigheder, og du kan opleve alt fra den længste dovenflod i Sydeuropa på 500 meter til Crocodile Bay. Vandparken har tre udendørs svømmebassiner. En af dem er selvfølgelig med bølger, imens en anden har stenstrand. Kroatiens største vandland byder på aktiviteter og sjov for hele din familie. 


Bestil din billet

Spisesteder i Porec

Spisesteder i Porec findes der nok af. Til gengæld er det ikke alle små havnebyer i Kroatien, som byder på det udvalg af Street Food, Porec gør. Er du til street food, skal du besøge Chili Fusion Street Food, Tunaholic Fish Bar eller Garaz Fruit Bar i Porec. Alle spisestederne vil pynte godt på din Instagram, og maden er traditionelt inspireret af tun. 

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af FlereFerier.dk | Rejsemagasin (@flereferier.dk)

Chili Fusion Street Food

Chili Fusion Street Food finder du på en lille sidegade i Old Town Porec. Her kan du nyde asiatisk street food i form af rice bowls og sandwiches. Prøv en Tuna Bowl eller stedets populære Green Curry med kylling eller Chicken Satay. Er du til sushi, kan du også få stillet dine cravings hos Chili Fusion Street Food. 


Læs mere

Tunaholic Fish Bar Poreč

  • Ul. Svetog Eleuterija 6, 52440, Poreč

Leder du efter originalt street food? Så leder du efter Tunaholic Fish Bar i Porec. Det er et lille sted i hjertet af Old Town Porec. Her kan du få tun, haj eller sardin i din burger. Du kan også bestille fish & chips. Tunaholic Fish Bar har også et sted i Rovinj, hvis du ikke skal forbi Porec. Ejerne fanger selv fiskene, som de bruger i deres retter. 


Læs mere

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af FlereFerier.dk | Rejsemagasin (@flereferier.dk)

Garaz Fruit Bar

Garaz Fruit Bar ligger lige ved strandkanten. Her kan du starte din dag med en smoothie eller frappé. Om aftenen kan du nyde en kold øl eller cocktail med udsigt over havet. Barens interiøer gør oplevelsen unik, fordi den udstiller, frugter, urter og flasker fra kendte alkoholiske brands. Leder du efer afslapning, skal du lægge turen forbi Garaz Fruit Bar. 


Læs mere

Hoteller i Porec

Porec er ikke kun en by for campisterne. Er du mere til lejligheder, hotelværelser og måske endda all-inclusive, kan du herunder tage et kig på tre hoteller i Porec. Det er Hotel Park Plava Laguna, Hotel Valamar Diamant og Hotel Delfin Plava Laguna. De er udvalgt ud fra anmeldelser og popularitet. 

Hotel Park Plava Laguna

4/5

Hotel Park Plava Laguna har fire stjerner. Familieresortet, som blev renoveret i 2018, ligger kun 100 m fra stranden. Her finder du bl.a. et spa- og wellnessceter med 3 forskellige saunaer, en swimmingpool og flere restauranter. Fra hotellet er der 2 km til centrum og 4,4 km til Euphrasian Basilica. Gæsterne er især glade for hotellets beliggenhed.


Læs mere

Hotel Valamar Diamant

4/5

Hotel Valamar Diamant er et firestjernet hotel, som ligger kun fem minutters gang fra stranden. Fra dit værelse har du enten panoramaudsigt over skoven eller havet. Kun 1 km fra hotellet ligger Porec centrum, og i baghaven finder du en vandresti ved Adriaterhavets kyst. Hotellet har også 2 swimmingpools, en snackbar og et show køkken.


Læs mere

Hotel Delfin Plava Laguna

2/5

Hotel Park Plava Laguna har fire stjerner. Familieresortet, som blev renoveret i 2018, ligger kun 100 m fra stranden. Her finder du bl.a. et spa- og wellnessceter med 3 forskellige saunaer, en swimmingpool og flere restauranter. Fra hotellet er der 2 km til centrum og 4,4 km til Euphrasian Basilica. Gæsterne er især glade for hotellets beliggenhed.


Læs mere

Ferieboliger i Porec

Skriv ca. 75 ord

Feriehus Lara

3/5

Skriv ca. 75 ord


Læs mere

Lejlighed Zrinka

3/5

Skriv ca. 75 ord


Læs mere

Feriehus Villa Marina

4/5

Skriv ca. 75 ord


Læs mere

Kort over Porec

Skriv ca. 75 ord


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *