Find billige flybilletter

Jeg købte engang en flybillet til Paris for kr. 2.700,- Der var en fin mellemlanding i Frankfurt inkluderet. Paris var drømmedestinationen. Desværre var pointen om at bestille i god tid og ikke rejse i højsæsonen gået forbi. Derfor har jeg skrevet denne lille guide: find billige flybilletter – 10 råd & en mini-guide til Skyscanner. Den er til, så du undgår at betale kr. 2.700,- for en flybillet til Paris med mellemlanding.

 

Søg & sammenlign priser på flybilletter på en rejsesøgemaskine

Find billige flybilletter ved at sammenligne priserne på rejsesøgemaskinerne. Der findes mange rejsesøgemaskiner. Blandt mine favoritter er Skyscanner, Momondo, Expedia og Travelmarket. Det kan være en god i idé at udvælge 2-3 søgemaskiner og sammenligne priserne.

Husk! Søgemaskinerne er ikke et rejsebureau. De sælger ikke billetter men sender dig blot videre til sider, som gør. Hvis du har spørgsmål om en bestilling skal du derfor kontakte det pågældende rejsebureau eller flyselskab, du køber din billet igennem.

 

Skyscanner: En mini-guide til rejsesøgemaskinen

Skyscanner – Vælg afrejseland & rejsemåned

Skyscanner giver dig muligheden for ikke at tage ret mange valg fra starten af din søgning på billige flybilletter. Jeg starter med at søge flybilletter fra Danmark. Hvis du allerede nu ved, hvilken lufthavn du vil flyve fra, kan du også indtaske den istedet.

Skyscanner giver dig valgmuligheden at indtaste din rejsedestination til “overalt”. Det er en god mulighed for bare at udforske mulighederne. Har du en bestemt lufthavn, du vil flyve til, indtaster du den her.

I afrejse og returrejse indsætter du den måned, du vil rejse i. Det er her september. Her vælger jeg september.

 

Skyscanner – Vælg rejsedestination

Som det ses i billedet, viser Skyscanner, at de billigste flybilletter fra Danmark i september, går til Storbritannien fra kr. 198,- Disse priser er fundet i løbet af de sidste 8 dage. Det er derfor ikke sikkert, du kan finde dem til samme lave pris – men funktionen giver en god indikation af, hvor de billigste flybilletter findes.

Klikker du på Storbritannien vil du vil du få en liste over hvilke byer, du kan finde de billigste flybilletter til. I dette tilfælde er der de sidste 8 dage fundet en flybillet til Edinburgh fra kr. 198,-

 

Skyscanner – Vælg afrejselufthavn

Når du har valgt Edinburgh som rejsedestination, skal du til at vælge afrejse lufthavn. Her vælger jeg København, da prisen stadig er den billigste. Når du vælger afrejselufthavn, bør du afgøre, om differencen i flybillettens pris gør op for det, transporten koster til lufthavnen. Har du f.eks. 3 timer til København og 1 time til Billund, kan det måske betale sig at rejse fra Billund for kr. 100,- mere end fra København?

 

Skyscanner – Vælg afrejsedatoer

Du kommer nu ind på en kalender, hvor Skyscanner viser dig, hvad flybilletter fra København til Edinburgh koster på de givne datoer. Det kan være smart at tjekke “kun direkte flyrejser” af, hvis du kun vil rejse direkte. Dette udelukker nogle datoer, men det er som regel billigst at rejse direkte til destinationer i Europa fra Danmark.

Her vælger jeg, at jeg gerne vil se, hvad flybilletten koster, hvis jeg rejser fra København til Edinburgh den 23. september samt retur den 27. september.

 

Skyscanner – Vælg flyafgange

Skyscanner kommer i dette tilfælde med to kombinationer af flyafgange denne dag. En mulighed er at flyve tur/retur med Ryanair for kr. 323,- Den anden mulighed er at flyve til Edinburgh med Ryanair og hjem med EasyJet for kr. 369,- Den sidste mulighed viser tegnet for “Fleksibel billet”. Klikker du videre og læser om dette, så betyder den i dette tilfælde, at EasyJet har en politik som følgende:

We are offering flexible options to change your flight to a later date online, more than 14 days before travel, without a change fee.

Da du rejser med to forskellige flyselskaber ved denne mulighed, skal du ligge mærke til, at det kun er returbilletten med easyJet, der er fleksibel.

Da flybilletten retur med Ryanair er kl. 20:40 frem for 17:55, vælger jeg denne afgang for at få et par timer ekstra i Edinburgh.

 

Skyscanner – Bestil din flybillet

Klikker du “fortsæt” kommer du til en bestillingsside, hvor du bl.a. kan klikke dig videre til oplysninger om flyselskabets gebyrer som baggage. Du kan gå direkte til Booking processen ved at trykke “vælg”.

Du bliver nu ført over til Ryanair’s egen hjemmeside. Du vil også have mulighed for at købe flybillettet igennem forhandlere som Flybillet og Bravofly.

Vil du hellere se en video med råd til at bruge Skyscanner, kan du se en Skyscanner Tutorial her:

Ekstragebyrer, når du rejser med et lavprisflyselskab (som Ryanair)

Er du kommet helt til bookingprocessen i guiden til Skyscanner, vil du opdage at der kommer en masse ekstragebyrer oveni den pris på kr. 323,- som flybilletten står til på Skyscanner. Her er de to, jeg oftest tilkøber:

 1. Du kan vælge din foretrukne sædeplads fra kr. 32,- per vej.
 2. Der er en lille taske på 40 x 20 x 25 cm inkluderet i din billet. Du kan tilkøbe en 10 kg taske på 55 x 40 x 20 cm til kr. 113,40,- pr. flyafgang

Det betyder også, at en flybillet til kr. 323,- nemt lige pludselig kan løbe på i ca. kr. 550,- Det er derfor værd at undersøge, hvad der er af ekstragebyrer på de flyafgange, som Skyscanner viser dig.

 

Andre rejsesøgemaskiner

Du kan selvfølgelig bruge andre søgemaskiner end Skyscanner. Find billige flybilletter på disse rejsesøgemaskiner:

Momondo er en anden god søgemaskine. Den fungerer på samme måde som Skyscanner og du kan her finde fly, hotel, billeje og pakkerejser.

Expedia har den funktion, at du udover at finde flybilletter, hotel, biludlejning og pakkerejser, også kan søge efter oplevelser som sportsbegivenheder, koncerter eller teaterforestillinger.

Travelmarket er en søgemaskine, hvor du kan søge efter flybilletter, afbudsrejser, charterrejser & pakkerejser, All Inclusive, hoteller og temarejser.

 

Opret en prisagent

Vil du gerne vide, hvornår prisen på din rejse ændrer sig? Løsningen er at oprette en prisagent – og det kan du gøre på de fleste rejsesøgemaskiner. Når du opretter en prisagent, får du en daglig mail med priser på din flybillet. Prisagenten overvåger nemlig udbuddet af flybilletter og sender en e-mail med de billigste tilbud på markedet – selvfølgelig baseret på de søgekriterier, du har defineret på hjemmesiden.

Det er gratis at oprette en søgeagent, og du kan altid afmelde den.

 

Få kampagnetilbud via. nyhedsbreve hos flyselskaberne

Find billige flybilletter ved at tilmelde dig nyhedsbrevet hos flyselskaberne. Så modtager du regelmæssige e-mails med særtilbud og kampagnekoder. Kampagnekoder skal indtastes i begyndelsen af din reservationsprocess. Så kan du se søgeresultater, hvor dette tilbud indgår. Du kan f.eks. finde kampagnetilbud hos Emirates, Qatar Airways og Thai Airways.

 

Hvornår er flybilletter billigst?

De billigste dage at rejse er tirsdag og onsdag. De næst billigste er torsdag og lørdag. Det efterlader fredag, søndag og mandag som de dyreste dage at rejse. Det betyder også, at hvis du vil på storbyferie over weekenden med afgang fredag og hjemkomst søndag eller mandag, så kigger du højst sandsynligt på de dyreste flybilletter. Prøv derfor istedet at søge flybilletter fra torsdag til lørdag eller lørdag til tirsdag – så vil du helt sikkert se, at prisen falder.

 

Hvornår er det bedste tidspunkt at købe flybilletter?

Dansk Flyprisindex kan du se, hvilke måneder flybilletter er billigst til danskernes top 10 europæiske rejsemål samt top 10 internationale rejsemål. Herunder kan du se statistik over flypriserne til Bangkok, New York og Barcelona:

Hvilke lavprisflyselskaber findes der i Europa?

Rejser du bare lidt, så har du helt sikkert hørt om Ryanair og Norwegian – de er blot to blandt de mange lavprisflyselskaber. Lavprisflyselskaber flyver oftest til mindre lufthavne som London Luton eller Gdansk. I Europa findes der mange lavprisflyselskaber, som sælger billige flybilletter til Europas storbyer. Herunder ser du en lille liste og hvilket land, de har hjemmebase:

 1. WOW (Island)
 2. EasyJet (Storbritannien)
 3. Wizz (Ungarn)

Billigeflybilletter.com har lavet en guide til lavprisflyselskaber, som flyver til og fra Danmark. Du kan læse den her.

Find en ungdomsbillet på fly

Når du booker direkte hos et flyselskab, kan det være en god idé at tjekke, om de har flybilletter med studie- eller ungrabat. Søgemaskinerne viser ikke ungdomsbilletter, så her skal du undersøge mulighederne hos de enkelte flyselskaber. Her er to eksempler på ungdomsbilletter:

Norwegian udbyder ungdomsbilletter på udvalgte flyvninger i hele deres rutenetværk. Du skal være mellem 12 og 25 år for at flyve med Norwegian Ungdomsbillet. For at booke en billet, skal du benytte kampagnekoden UNDER26.

Hos SAS gælder ungdomsbilletterne for rejsende mellem 12 og 25 år. Der er en begrænset tilgængelighed af sæder, og sæderne er kun tilgængelige på SAS Go i specifikke bookingklasser.

En tredje mulighed for at finde ungdomsbilletter er at kontakte Kilroy. Når du søger flybilletter hos Kilroy, kan du vælge muligheden “for unge og studerende”.

Book din flybillet i god tid – helst 6 uger før

Engang var det billigt at bestille sin flybillet i sidste øjeblik, fordi flyselskaberne gav last-minute rabatter. I dag er der ikke kun mange lavprisflyselskaber, men der er også mange forretnings rejsende, som gerne vil betale ekstra for at få fat i last-minute billetterne. Flere undersøgelser peger på, at det i dag er billigst at købe flybilletter omkring seks uger før afrejse

Så hvad er de 10 råd?

For dig, der bare gerne vil have den korte version af, hvordan du finder billige flybilletter, så er den lige her:

 1. Brug en rejsesøgemaskine som Skyscanner til at finde dine flybilletter.
 2. Vær fleksibel – både med afrejselufthavn og rejsedatoer
 3. Tjek ekstragebyrer hos lavprisflyselskaberne, inden du bestiller
 4. Sammenlign billetter på tværs af rejsesøgemaskiner (f.eks. Skyscanner & Momondo)
 5. Opret en prisagent på rejsesøgemaskinerne
 6. Tilmeld dig flyselskabernes nyhedsbreve for at få kampagnetilbud
 7. Find de billige rejsedage – og drop at rejse på fredage, søndag eller mandage.
 8. Tjek de europæiske lavprisflyselskaber ud
 9. Søg efter fly med ungdomsbillet
 10. Book din flybillet 6 uger før afrejse